POTRAWY DLA ALERGIKÓW

SZASZŁYKI po IRLANDZKU

SZASZŁYKI po IRLANDZKU

 

IMAG2252 — kopia.jpg

SKŁADNIKI:

Ziemniaki, pieczarki, cebula, bekon/boczek, olej

 

INNE:

*szpilki do szaszłyków

 

17834331_1324945387587018_2621684998598829633_o — kopia.jpg

 

WYKONANIE:

*ziemniaki obrać, umyć i wysmarować olejem,

* pieczarki umyć, jeśli są zbyt duże to przekroić je na pół,

* nadziewać na przemian na szpilki,

* piec w piekarniku ok. godziny w temp. 180 stopni.

 

IMAG2242 — kopia (2).jpg

 

PODAWAĆ:

*z pieczywem jak danie kolacyjne,

* jako okazjonalne,

* z surówkami, sałatkami jako danie obiadowe.

 

UWAGI:

*Zuzanna Kowalik (moja wnuczka) wzięła udział w konkursie „SZASZŁYKOWA JESIEŃ – SZASZŁYKOWE MIKOŁAJKI 2016”. Zajęła I miejsce za „SZASZŁYKI z  BOBEM”

 

18698566_10212850283433619_753682860_o — kopia.jpg

 

*wygrana tak ją zmotywowała, że opracowała nowy przepis. Tym razem z ulubionym przez nią bekonem. Są rewelacyjne, polecamy.

 

ZAJRZYJ pod LINKI:

 

https://www.facebook.com/Robert.Marcinkowski.336/photos/a.844644142283814.1073741827.844577698957125/1324945387587018/?type=3&theater

 17834331_1324945387587018_2621684998598829633_o — kopia.jpg

http://angelasdelicacies.blogspot.ie/

 

http://alergia-pokarmowa.bloog.pl/id,331964307,title,SZASZLYKI-z-BOBEM,index.html

DSC00072.JPG

przepisy kulinarne Serwis kulinarny - Katalog Smaków
(function(d, s, id) {var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&appId=212341158795325&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));