POTRAWY DLA ALERGIKÓW

FASOLKOWA SAŁATKA

 

FASOLKOWA SAŁATKA

 

 




n/z: cóż tu dużo się rozpisywać - smacznego.... :)




SKŁADNIKI: 250 g fasolki szparagowej, 4-5 średnich pieczarek, 1/2 czerwonej papryki, 3-4 oliwki, 3-4 nieduże ogórki konserwowe, szczypiorek lub 1 mała cebulka, 2-3 łyżki majonezu.


WYKONANIE: Fasolkę pokroić na drobne kawałki i ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki zetrzeć na tarce i usmażyć na oliwie/oleju. Po przestudzeniu wsypać do miski i dodać drobno pokrojoną paprykę, szczypiorek/cebulkę również drobno pokrojone, oliwki pokrojone w plasterki, ogórki konserwowe w kosteczkę. Doprawić solą, pieprzem i zieloną posypką (http://​alergia-pokarmowa.bloog.pl/​id,6475758,title,ZIELONA-PO​SYPKA,index.html). Dodać majonez i wymieszać. Gotowe :)


PODAWAĆ: Do pieczywa, chociaż doskonale nadaje się również jako danie obiadowe podane z dowolnym mięsem, np saute, schabowymi czy też mielonymi. Doskonała również na przyjęcia.

 

 


n/z: wszystko pokrojone, teraz tylko majonezik....


UWAGA: Składnikiem podstawowym jest fasolka szparagowa, pozostałe można sobie zamieniać, chociaż trzeba przyznać, że smakowo polecamy jednak jeszcze zostawić drugi składnik jako podstawowy - pieczarki, które czynią smak delikatnym i łączą wszystkie pozostałe składniki.

przepisy kulinarne Serwis kulinarny - Katalog Smaków
(function(d, s, id) {var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&appId=212341158795325&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));